16 Nov 2022

МЕШКАНКА ІРПЕНЯ: В КИШЕНІ СУМКИ ВОЇН ЗСУ ЗАЛИШИВ ЗАПИСКУ

  • Illustration

    Ольга Журавель

В той час, коли орки-мародери тягнуть в росію унітази та поштою висилають дружинам награбовану ношену білизну, українські воїни демонструють зразкову чесність, справедливість та принциповість. Саме про чесноти наших лицарів піде мова в історії, якою поділилася з нами Юлія, мешканка міста Ірпінь.

В перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну Юлія з чоловіком виїхали з Ірпеня. А в останніх числах квітня дівчина навідалася додому, у звільнене від рашистів місто – їй терміново знадобилися деякі речі. Перше, що побачила ірпінчанка на стіні під’їзду - напис: «У вас проживали ЗСУ. Ми вам дуже дякуємо». Дівчина згадує: зраділа, що їй вдалося хоч чимось допомогти українській армії, надавши воїнам тимчасовий притулок. Та те, що потрапило на очі далі, попри вскриту орками квартиру, порадувало Юлію ще більше:
«Коли я розбирала спортивну сумку, яку бійці далекоглядно сховали в зачиненій кладовці, то в маленькій кишеньці знайшла торбинку з чималою кількістю золотих прикрас, а ще записку. В записці дослівно значилося: «У вас на поверсі було впіймано мародера. Роздайте це, будь-ласка, власникам». І підпис: Збройні Сили України».
Дівчина розповідає: дала оголошення - і власники швидко знайшлися. З’ясувалося, що іменні прикраси були пам'ятними подарунками та берегли в собі дорогі для господарів спогади.
«Я хочу щоб герой, який вирішив залишитися анонімним, дізнався, що його місія виконана. А також хочу від усього серця подякувати воїну, котрий врятував золото, написав записку і зробив все, щоб прикраси дійшли до свого власника. - говорить Юлія. - Наші збройні сили не тільки мужні, справедливі, а ще й дуже чесні. З такими воїнами ми точно переможемо».

Made with